Arta nu musca! Muzica clasica la metrou.

    Un fenomen care incepe incet, incet sa ia amploare s-a desfasurat la metrou saptamana trecuta. Fundatia "Arta nu musca" cu ajutorul Metrorex a organizat un eveniment demn de luat in seama. Tineri artisti, solisti si instrumentisti au sustinut mini concerte in cele mai agitate statii de metrou la o ora de varf.
    Momentul care mi s-a parut cel mai impresionant a fost cel sustinut de trei solisti dintre care doi absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.Cei doi sunt: Baritonul Alexandru Constantin, un tanar cu o voce foarte frumoasa si prestanta si Tenorul Alin Stoica, o voce superba de o sensibilitate rar vazuta, un om cu un suflet mare pe care il impartaseste cu toata lumea atunci cand canta, un om pe care cu mandrie il numesc varul meu!    Soprana Diana Gheorghe este o tanara cu un talent urias, cu o ambitie de nemasurat si cu o voce de aur ce abia isi incepe drumul in invatamantul superior. Aceasta impreuna cu ceilalti doi tineri au cantat cinci zile la rand si au impresionat oamenii pana la lacrimi.
     Ma bucur din suflet ca in sfarsit cineva a luat initiativa si a inceput sa promoveze cultura intr-un loc mai putin obsnuit. Organizatorii s-au gandit ca daca oamenii nu au timp sa mearga la opera ar putea sa aduca ei opera la oameni. Si a functionat de minune. Oamenii s-au inghesuit sa ii vada pe acesti tineri interpretand arii celebre. Si nu mica mi-a fost mirarea cand i-am vazut cu chipurile zambitoare si pe unii chiar cu lacrimi un ochi. Se pare ca mai exista oameni sensibili in aceasta lume. Momente de neuitat oferite de oameni de calitate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Simboluri arhaice romanesti si simbolistica lor (Getica,Vasile Parvan)

Dimensiunea iubirii

Să-mi fii