10 lucruri mai putin stiute despre Hitler!

Cine nu a auzit de Adolf Hitler? Adolf Hitler a fost cancelar al Germaniei şi principalul responsabil pentru declanşarea celui de al Doilea Război Mondial şi punerea în aplicare a unui plan naționalist și rasist de exterminare în masă a evreilor și altor "indezirabili" din Europa.

1. Aproape în fiecare searã, Hitler viziona un film în cinematograful sãu privat. De cele mai multe ori, acesta prefera filmele care erau interzise publicului german, dar şi comediile cu actori evrei.

2. Hitler se trezea târziu. Conform apropiaţilor Führerului din acea perioadă, acesta se trezea în fiecare zi în jurul orei 11:00. De vină nu era faptul că dormea foarte mult, ci că avea insomnii şi adormea abia spre dimineaţă.

3. Adolf Hitler a fost numit „omul anului 1938” de către celebra revistă „Time”

4. Acesta consuma foarte multă ciocolată. Se spune că Hitler mânca un kilogram de ciocolată pe zi şi la o singură ceaşcă de ceai adăugat 7 linguiţe de zahăr.

5. Hitler devenise în ultima perioadă a vieţii sale dependent de amfetamină.

5. Adolf Hitler avea o rezervă de aur extras din dintii deportaţilor de la Auschwitz pentru a-şi trata cariile.

6. Fostul lider al germanilor era ipohondru şi se temea că va muri de cancer, asemeni mamei sale. Anna-Maria Hiedler a decedat de cancer la sân.

7. Chiar dacă pare greu de crezut, Hitler era vegetarian. Acesta a devenit vegetarian dupã ce a participat la autopsia nepoatei sale, Geli.

8. Hitler avea un singur testicul. Acesta s-a născut normal, dar pierduse unul dintre testicule în timpul unei bătălii din Primul Război Mondial, atunci când a fost a suferit o rană în jurul abdomenului.

9. Apropiaţii afirmă despre Adolf Hitler că fluiera foarte mult. Acesta chiar ştia cântece în întregime pe care le interpreta cu ajutorul fluieratului.

10. Hitler iubea foarte mult animalele. Câinele sãu, un ciobãnesc german pe nume Blondi, a avut un efect incontestabil asupra politicii sale. Adolf Hitler petrecea ore în şir ocupându-se de dresajul său, fapt ce trezea replica acide din parte ofiţerilor sãi care erau de părere că al lor conducător este mai preocupat de dresaj decât de războiul pe care Germania îl începuse.

Sursa: http://www.libertatea.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Simboluri arhaice romanesti si simbolistica lor (Getica,Vasile Parvan)

Dimensiunea iubirii

Să-mi fii