Trigonometria sufletului

Ha! Si cica viata toata e matematica! Cine o fi spus-o si pe asta?...nu am idee. In orice caz, diferenta dintre viata si matematica este enorma. Adica sa luam exemplu iubirea! Cica unu plus unu este egal cu totul, pe cand doi minus unu valoreaza nimic. Pai...cum vine asta. Eu stiu clar ca 1+1 face 2 si 2-1 face unu. Si totusi...poate se aseamana...asa...putin. Poate ar trebui sa se asemene cu trigonometria. Da, cred ca mai repede se asemuieste viata cu trigonometria. In viata ai multe obstacole si parcurci un drum SINuos. Poate ai norocul si intelnesti o persoana minunata si COSmica! Si iti petreci diminetile si noptile purtandu-ti mana tangenta la mana ei si la chipul ei bland si sclipitor.
 Dar despre suflet? Pana la urma si el este parte din viata. In exprimare trigonometrica tind sa cred ca este compus din toate ! Este SINuos pentru ca sufera schimbari de-a lungul vietii. Esti bland, esti rau, esti pacatos, esti bun credincios. Toate isi lasa amprenta asupra sufletului. Sa fie oare si COSmic? Absolut! O persoana fara un suflet cosmic este seaca, goala pe interior si stearsa de orice urma de viata! Un suflet trebuie sa fie cosmic! Cercetator, maret, cuprinzator, stralucitor si sa cuprinda in el esenta binelui! Un suflet trebuie sa fie tangent la trupul lui! Sa ii fie alaturi etern. 
Si uneori ramai fara rezolvare la problemele vietii! Pur si simplu manualul de instructiuni nu ti-a dat solutia pentru toate defectele so obstacolele intalnite pe drum. Si exact in acele clipe apare un suflet care devine tangent cu al tau! Si un trup care devine cotangent...cumva un bonus al sufletului. Si esti salvat. Totul isi gaseste sens si rezolvare. Si acum daca ma gandesc mai bine...fiind doi totul este minunat...pe cand singur...nu as fi nimic. Fara iubire nu as fi nimic! Te iubesc!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Simboluri arhaice romanesti si simbolistica lor (Getica,Vasile Parvan)

Dimensiunea iubirii

Să-mi fii