Eu...tot eu!

Asteptarea deja devine mult prea obositoare. Care sunt limitele unui om cand vine vorba de a astepta implinirea unui vis? Nu stiu ...pentru ca eu inca am rabdare. Din nu stiu care motiv inca nu am descoperit limitele rabdarii mele. Rabd si astept si tot astept si nu simt greul..sau nu arat...sau nu pot sa arat asta. Si totusi uite ca a aparut ea si face asteptarea ceva mai usor de indurat. Uite, draga cititor, cum se confirma iar faptul ca tot ce se intampla in jurul nostru depinde de timp. Al naibi timp cu tot ceea ce implica el simpla notiune si cu toate efectele trecerii lui. Eu unul m-am saturat sa il contorizez, m-am saturat sa vad oamenii cum isi fac griji ca nu mai au "timp" si totusi se ingroapa in aceeasi monotonie zilnic. Se trezesc dimineata, merg la acelasi serviciu jegos, folosesc aceleasi mijloace de transport jegoase impreuna cu alti oameni la fel de mizerabili, se intorc inapoi in acelasi apartament fara nicio perspectiva, se uita la aceleasi stiri si emisiuni jegoase in timp ce isi fac griji ca nu au caldura, ca gazele sunt prea scumpe si isi dramuiesc banii pentru toata luna...pentru ca le trebuie mancare, copilului ii trebuie haine noi pentru ca nu vrea sa fie de rasul colegilor din cauza ca nu are nu-stiu-ce incaltari sau tricou de fite. M-am saturat sa vad atatia oameni ingropati in aceeasi monotonie. Eu inca nu ma lovesc de aceste probleme si voi incerca sa ma feresc de ele ca de dracu. Imi doresc sa fiu propriul meu sef si sa nu lucrez pentru vreun corporatist jegos. Imi doresc sa ii scap pe ai mei de datorii pentru ca nu mai pot sa ii vad cum se framanta si cum le albeste parul din cauza grijilor. Vreau sa ii scap de rutina si sa ii mut din jegul asta de oras. Sper sa reusesc!

   In acelasi timp simt si eu pe pielea mea efectele monotoniei in fiecare zi cand ma duc la facultate. Aceleasi cursuri, aceiasi oameni plictisiti care vin doar pentru diploma...oameni dezinteresati...care ne incarca si pe noi cu energiile lor negative. Norocul meu ca m-am inconjurat cu acei putini oameni buni, oameni cu perspectiva de viitor, oameni inteligenti, cu suflet bun....oameni pe care ii consider cu adevarat colegi...chiar mai mult de atat..ii consider prieteni. Mereu am avut noroc cand vine vorba de oameni. Mereu am avut in colectivul meu oameni demni de respect, oameni buni...oameni in adevaratul sens al cuvantului! (Sa fii domn e o-ntamplare...sa fii om e lucru mare!) Sper ca vor fi mult timp in preajma mea. Evident fiecare are problemele lui...calitati si defecte...dar cine sunt eu sa ii judec? Ii accept asa cum sunt...mai ales ca au mai putine defecte decat calitati. 😂

Si probabil, daca nu ma cunoasteti, va intrebati "cine se crede 'asta sa imi spuna mie lucrurile astea?" Eu...sunt un nimeni momentan. Sunt un om tind eu sa cred. Un om bun chiar! Un om care, desi nu are o varsta inaintata(care pentru unii reprezinta un factor determinant al intelepciunii) are puterea de a observa si intelege oamenii. Un om care vede unele lucruri mai bine decat ceilalti si asta pentru simplul fapt ca acord lucrurilor mici o importanta mare. Fiecare detaliu are insemnatate si spune multe despre fiecare om. Nu exista oameni la fel...pentru ca daca am fi toti la fel ori am fi toti morti...suicidul fiind cea mai buna metoda de a scapa de blestemul monotoniei in cazul respectiv. In concluzie puteti sa ma judecati...eu nu o voi face fara sa va cunosc. Ideea este ca eu va voi cunoaste cu mult timp inainte sa o faceti voi. Desi negarea va fi prima voastra reactie imi veti da dreptate la un moment dat...mereu o faceti. Pana veti realiza asta eu inca voi astepta in coltul meu de univers. Acolo ma gasiti, rabdator si bland ca totdeauna. 

   Hei micutule! Te-ai intors! Sper ca vei ramane mereu cu mine! Sa nu-mi mai dai drumul la mana niciodata! Drag sufletel! Sa nu ma mai parasesti, te rog! Pe unde ai tot umblat? Ce alte lumi ai mai cunoscut? Imi aduci vesti? Imi vorbesti despre o lume mai buna, unde toti oamenii sunt impacati? Oh...dar este atat de indepartata... Ai putea sa ma indrumi catre ea? Stiu ca va fi un drum lung dar...merita osteneala! Bine! Pornim indata! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Simboluri arhaice romanesti si simbolistica lor (Getica,Vasile Parvan)

Dimensiunea iubirii

Să-mi fii